Ukraina i mitt hjärta

Ni som känner mig vet att jag har en särskild relation till Ukraina. Det började i samband med projektarbetet i trean på gymnasiet, då jag och min vän Hanna åkte på hjälpresa till Ukraina i buss. Det gav mersmak och nu har jag besökt landet ett antal gånger efter det. Efter gymnasiet ville vi jobba som volontärer, och kom i kontakt med Boas och Mirjam Adolphi, som driver ”Vännernas hus” i byn Piski, några mil utanför Kiev. Där fanns till och lekte med barnen som bodde där, lagade mat och hjälpte till. Det var verkligen en berikande tid i mitt liv! (Här finns vår blogg om den tiden)

IMG_0889

IMG_1598Tre av de härliga, busiga barnen som behövde så mycket kärlek!

Som ni säkert inte kunnat undgå så är det mycket och kraftiga oroligheter i landet, med centrum i Kiev. Det innebär svårigheter för många och de sedan tidigare hårt utsatta drabbas än värre. För att få en inblick i landet kan ni besöka Barnens Ambassad, som är den svenska plattformen för Adolphis arbete i Ukraina. Där ges det glimtar från deras arbete för att göra livet värt att leva för många barn och familjer i Piski och Kiev. Följ gärna bloggen och sätt in pengar för att stödja arbetet – som verkligen gör skillnad! Jag har sett många barns liv förändras genom arbetet och medarbetarna gör verkligen ett fantastiskt jobb.  

Just nu finns det en kvinna, Anja, som är i akut behov av stöd ekonomiskt, hon behöver sjukhusvård och pengar för det behövs, annars ingen vård. Och ju mer pengar man har – ju bättre vård får man. Sjukt rakt igenom. Korruption borde verkligen inte få finnas. Om du vill stödja henne direkt, läs detta!

IMG_0832Den vackra kyrkan i Piski.

2 reaktion på “Ukraina i mitt hjärta

  1. Kära Annie, tack så mycket för att bry sig om Ukraina och särskilt om barn, som måste vara så varmt och omtänksamt. Ja, nu fallit på hårda tider i vårt land. Men vi tror på det bästa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *