Äppelcidervinäger i håret

Under en längre tid har jag varit väldigt torr i hårbottnen, flagat och kliat en del. När jag började med Nopoo började jag även med surskölj med äppelcidervinäger. På grund av lathet och doften (enligt min make) har jag inte sköljt med det på länge. Men efter endast två sköljar den senaste veckan mår min hårbotten mycket bättre! Efter håret tvättats blir det lätt basiskt, äppelcidervinäger är surt och stabiliserar då pH-balansen i håret och hårbottnen. Det ger också glans, mjukar upp håret och lugnar hårbottnen. Det enda negativa är doften, som visserligen försvinner efter håret torkat… Men jag står ut med det i alla fall! Andra alternativ som jag inte provat, men som troligen funkar lika bra är annat surt, så som citron, askorbinsyra, vinäger mm. 

Såhär gör jag: tvättar håret som vanligt, därefter häller jag upp ca en matsked äppelcidervinäger i ett litermått. Sedan fyller jag upp med kallt/svalt vatten och häller det sakta över nedböjt huvud, så hela håret och hårbottnen sköljs. Efteråt ska man inte skölja igenom håret med vatten, utan sen är allt klart!

För att vara extra snäll mot håret, torka med en mikrofiberhandduk eller handduk av typ linne, och var försiktig när du borstar, då slits inte håret och blir lättare att reda ut om man har problem med det.

DSC_0543 (800x546)

4 reaktion på “Äppelcidervinäger i håret

  1. Pingback: På håret | Enkelresa med Annie

  2. Pingback: Rosmarinskölj till håret | Annies Enkla

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *