Naturligt rengöringsmedel av citrus och ättika

Eftersom det är vår, och ljuset börjar avslöja allt smuts hemma, har jag snöat in på naturliga och ekologiska rengöringsprodukter. Jag har läst lite varstans om att det går fint att göra sitt egna rengöringsmedel och blev därför inspirerad till dagens lilla projekt – ett giftfritt rengöringsmedel av citrusfrukter och ättika.

DSC_0442 (800x533)

Såhär gjorde jag:

Jag köpte ekologiska citrusfrukter, och idag valde både citron, lime och apelsin, men man kan välja en eller flera av dem, som man vill. Sedan skalade jag frukterna, och lade skalet i en glasburk. Därefter hällde jag på ättika så det täckte ordentligt.DSC_0450 (800x720)

DSC_0486 (800x694)

Nu ska det stå och dra sig i två veckor, skalen silas bort och sen hälls vätskan upp i en sprayflaska. Svårare än så är det inte! Eftersom det är första gången jag testar det återkommer jag senare med vad jag tycker om resultatet. Jag har hört mycket gott om rengöringsmedlet, så ska bli spännande att testa. Funderar på om man kan späda det lite med vatten sen, blir nog ganska koncentrerat… Vet ni något om det?

DSC_0479 (800x700)Till efterrätt blev det lite spill av rengöringsmaterial… Gott och nyttigt :) Och för er som missat – så har jag tidigare skrivit om lite naturliga och giftfria städtips här!

6 reaktion på “Naturligt rengöringsmedel av citrus och ättika

    • Ok! Den gruppen har jag missat, måste jag ju bli medlem i! Tack för tipset. Ja, verkar lovande med detta, så testa vet ja!

  1. Pingback: Naturligt rengöringsmedel av citrus och ättika – resultatet | Annies Enkla

  2. Pingback: Dag 4 Städskåpet » Annika organiserar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *