Senap på tork

Sedan två veckor tillbaks har klädhänget i stora hallen fullbelagt. Senapen har fått flytta in på tork! Tanken är ju att vi ska ha egen senap på julbordet i år, vi får se om vi lyckas. Snart är det dags att ”handtröska” den (tror vi), genom att gnugga ur senapskornen i en pappkasse, sen blåses skalresterna bort. Eftersom det är första gången vi odlar senap så får det här bli en provomgång men än så länge har det gått bra. Både svartsenapen, som hänger på övervåningen och vitsenapen som hänger här nere har både växt och torkat bra. Lovar att uppdatera er i vårt senapsförsök!

DSC_0425 (571x800)

DSC_0429 (605x800)

5 reaktion på “Senap på tork

  1. Kul! Vi har också senap för första gången i år… men vår ska få komma in i morgon har vi tänkt… har ingen aning om hur lätt det blir att ”handtröska”.. annars får man väl ”sprita” baljorna, som med ärtor…. spännande är det i alla fall och kul att hitta nån till som gör samma…

  2. Pingback: Egen senap | Annies Enkla

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *