Klädbytardag i Bottnaryd!

Att barn växer ur sina kläder snabbt tror jag vi alla kan hålla med om. Det blir mycket kläder som behöver köpas in varje säsong. För att minska miljöpåverkan och komma undan billigare köper vi i princip bara secondhandkläder till Elise, eller får låna av släkt och vänner. Dessutom är det bra för barnets hälsa då väl urtvättade kläder fria från tråkiga kemikalier som används vid tillverkning och frakt! (Håll bara koll på att undvika mjuka plasttryck som är hormonstörande.)

klädbytardag

Jag har tidigare skrivit om hur våra kläder och dess tillverkning påverkar miljön (här och här till exempel), det här ämnet ligger mig varmt om hjärtat! Därför är det extra kul att kunna skriva att jag, tillsammans med några vänner i min hemförsamling i Bottnaryd, kommer anordna en klädbytardag för barnkläder, skor och leksaker mm i höst. Perfekt för alla som behöver uppdatera sina barns garderober mm!

Det kommer finnas möjlighet att både sälja och köpa kläder. För att sälja anmäler man sig till bottnarydskladbytardag@hotmail.com och får då också mer information om hur det kommer gå till. Men kort innebär det att man hemma märker kläder med storlek, pris och sitt egna säljnummer. Sedan lämnar man in dem uppsorterade i storleksordning till oss dagen innan försäljning. På försäljningsdagen är alla sedan välkomna att fynda kläder! . På eftermiddagen/kvällen får man sedan hämta ut förtjänsten för det man sålt och de kläder som inte blivit sålda kommer man, om man vill få tillbaks, annars skänks de till välgörenhet.

Bottnaryds klädbytardag kommer ske den 24 september kl 12-14 i Allianskyrkan i Bottnaryd. Sista anmälningsdatum som om man vill sälja är den 17 september och ett begränsat antal säljplatser finns, så först till kvarn. Det kommer bli ett utmärkt tillfälle att både fynda och sälja kläder smidigt och billigt – missa inte chansen!

Jag vet att flera olika kyrkor i och kring Jönköping anordnar liknande klädbytardagar både höst och vår. Så det finns många tillfällen till fynd! Jag återkommer med ett samlingsinlägg med datum när jag vet när de andra kommer hållas. Kanske finns det på ännu fler ställen? Tipsa gärna de andra läsarna genom att lämna en kommentar här nedanför så sprids det ännu mer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *