Vad hände i maj?

Det kan man undra. Bloggen ekade i alla fall tom, så när som på ett inlägg den 4 maj och nu är det redan 1 juni. Tiden springer iväg och det är mycket här hemma på gång. Elise är på förskola när jag och Tomas jobbar, all annan tid går åt till att ordna med djuren, så frön, rensa djupbäddar och fixa tomater. Roligt men svårt att hinna med allt som man vill, t ex blogga. För er som undrar hur maj varit och som vill få koll på läget hos oss kommer en liten lägesuppdatering, håll till godo!

7 maj städade vi hos kaninerna och såklart ville Elise också hoppa in i buren, precis som mamma gjorde… Mysigt värre!

Den 11 maj blev det helt plötsligt snö igen och så väldigt kallt och tråkigt. Trodde aldrig våren/sommaren skulle dyka upp där ett tag. Men det gjorde den, med besked redan två veckor senare. Och det började grönska, äntligen!

15 maj kom tomaterna äntligen ut i växthuset. Som vi längtat efter det, både växthuset och tomaterna. Tänk senare i sommar, då ska vi frossa i tomater! Drygt två veckor senare ser det ut såhär där inne och tomaterna börjar växa på ‘Sungold’. Underbart!

Kalas med delar av familjerna med god gemenskap och fina presenter den 20e, eftersom Elise fyllde år den 23e. Galet att vår lilla dotter redan är två år! Den gula lilla vattenkannan är helt klart en av de bättre presenter hon fått. Att vattna har nu, om möjligt, blivit ännu roligare. Vår lilla hjälpreda.

Den 26 maj fick vi vår första svärmning på ett av samhällena i Bottnaryd. Precis då Tomas hade det som mest stressigt och skulle iväg till bröllopsplanering inför bröllopet den 27 maj som han var värd på fick han ett samtal från en vän i Bottnaryd. “De sitter i en buske på min tomt.” Lyckligtvis klarade han ut att fånga in de och få med drottningen!

Dagen efter var det som sagt bröllop, fina vännerna Sophie och Niklas gifte sig och det var en vacker dag att minnas! Underbart väder, fin vigsel och en riktigt trevlig fest med god mat. Tacksam att jag kunde vara med! Klänningen hittade jag på butikpaletti.se, som lyckligtvis var i (ekologisk) bomull och bambu. Luftig och skön i värmen!

Potatisen, löken och många många frön har kommit i jorden. Det finns hopp om en bra odlingssäsong! Mycket har också börjat spira, sparrisen har kommit till vår allas glädje t ex. Vi alla tre slukar den, stekt/grillad med lite salt på. Mums! Regnet som vi väntat på allt för länge kom också i tisdags, äntligen! Än är det väldigt torrt men det hjälpte såklart lite på traven med runt 20 mm regn.

Det var maj det. Väldigt fin månad, trots en del stress och “måsten”. Började i frustration över kylan och snön, mellanlandade i frustration över torka och avslutas i tacksamhet över regnet och grönskan. Nu är det sommar och oj vad vi ska njuta av den i år!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *