En enkel resa

En enkel resa

En ny blogg, en ny plats, ett gammalt namn. Här finner ni den gamla “enkelresa-bloggen”, som jag skrev tillsammans med Hanna. Då var det 2009, Ukraina, 3 månader. Nu är det 2012, Etiopien, 10 veckor. Ja, det var ganska så exakt 3 år sedan som den förra bloggen startades upp, för att hjälpa oss att skildra volontärresan till Ukraina. Nu startas denna blogg upp främst för att, till att börja med, skildra mina praktikveckor i Etiopien, men förhoppningsvis kommer jag även hålla igång här även efter den stundande resan.

Men hur var det nu med “enkelresa-begreppet”, kanske en uppdatering på det? Har jag inte bokat returresan hem? Jo, det har jag, ni kan vara lugna! Men med all säkerhet kommer denna resa inte vara superlyxig, snarare inbjuda till en mer enkel livsstil. Resan kommer heller inte innefatta en returbiljett (bildligt talat) eftersom jag kommer resa hem till Sverige med nya erfarenheter, perspektiv och upplevelser. Med ett större bagage helt enkelt.

Begreppet uppmanar även er som läser detta att komma ihåg att alla vi befinner vi oss på en enkel resa vart vi än är. Livet. Att komma ihåg att blicka framåt, inse att det inte finns returbiljetter att köpa. Det gäller helt enkelt att ta vara på det vi har nu. Därför är det en väldigt smart grej att planera sin resa, lägga upp en plan för var man ska ta in på hotell, vilka länder man vill se och så vidare.. Men ibland kanske man inte har en aning om vart man vill åka, hur eller med vem. Eller så är det till och med så att man inte vill dit den närmsta tiden pekar, och istället skulle det vara mycket bättre att stanna kvar på den plats man är just nu. Då är det skönt att veta att man alltid kan höra med reseledaren, som har kollen och vetskapen om vart de bästa resmålen är för alla och en var! Om man följer den resplanen får man säkerligen göra sin livs resa!

10 Comments

 1. Marie skriver:

  Hej hej!
  Kul att du har en blogg så man kan “följa” dig:) var försiktig och ta hand om dig! Kramar Marie & Peter

 2. Karin Ingeborg skriver:

  jätteroligt med en blogg annie!
  mckt klokheter om enkelresa… ja.. livet..SKÖNT med en reseledare som har koll ja!
  KRAM!

  • Annie skriver:

   Ja, känns kul att kunna samla allt här. Tankar, bilder, resan.. Ska bli kul detta! Ja, vad skulle man annars göra utan en guide? Kram till dig med vännen :)

 3. Annie skriver:

  Kul att ni vill läsa! :) Ja, det ska jag va! Kramar till er med!

 4. Lisa Samuelsson skriver:

  Roligt att du fortsätter den “enkla” resan! Önskar dig allt gott och Guds välsignelse över din tid i Etiopien. Det är ju såna här resor som ger så mycket…och du kommer säkert möta mycket glädje men också sånt som är jobbigt och svårt såklart. Men då finns reseledaren Jesus där med sin kraft, använd den! :) Kram! (Glöm inte Kan Jang ;))

  • Annie skriver:

   Ja, detta ska bli kul alltså! Tack så mycket Lisa :) Nej, ska försöka att komma ihåg den! Troligen behöver jag nog mer magmedicin än förkylningsmedicin.. Men man vet aldrig! ;)

 5. BA Winberg skriver:

  Hej Annie.

  Önskar dig en spännande, lärorik, glädjefyllt, utmanande tid i Etiopien. Du kommer sannolikt även få gråa dagar med frustration och hemlängtan men kom då ihåg att reseledaren har all kontroll. Ser fram emot att följa dig på denna resa.
  Kram BA

 6. Mamma skriver:

  Hej! underbart att äntligen få läsa på bloggen om hur ni har det. Skönt att ni verkar ha det bra, varmt o skönt. Kanske var det den sista snön som föll, ca 5 cm och med halka på både stora och små vägar idag. Ganska stor skillnad alltså….då önskar vi lycka till med jobbet, vad det nu blir, ser fram emot att höra mer!! Många kramar fr Mamma

  • Annie skriver:

   Ja, här är allt bra. Lite småvarmt, måste va runt 30 grader. Underbart skönt på kvällarna, men helt mörkt vid 19 så måste va inne då. Men funkar fint :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *