Lägesrapport!

Lägesrapport!

Hallå alla tappra läsare som stått ut med denna tysta blogg nu ett tag! Nu är jag äntligen här igen, men tystnaden kan lätt förklaras med dålig internetåtkomst. Alla resor som nu är gjorda har gått väldigt bra trots allt. Pga försenat plan fick vi springa till det väntande planet i Istanbul som skulle ta oss fram till Addis. Som tur var gick det bra och vi hann! Väl framme hade det genom kulturella barriärer lyckats bli missförstånd, så vår etiopiske kontakt trodde det var dagen efter vi skulle hämtas. Men det löste sig med, bara lite längre väntan på flygplatsen.

De första två dagarna tillbringades i Addis Ababa, där vi sov på Harambe hotel. Väldigt bra område, trevligt! Det var skönt att kunna landa lite, ta in alla nya intryck och bara gå runt i staden. Trevligt att bara umgås med sju andra från klassen, gå runt på stan och äta god etiopisk mat, injera (ja, det var gott, men lite ovant att äta olika röror med hjälp av bröd och fingrar). Vår hjälpare i nöden (eller iaf Addis), Mikiyas visade oss runt och fixade mobilnummer till oss. Man får gärna skicka sms till mitt nya nummer: 00251927709704.

Nu är jag och Jennifer i staden Awassa, där vi kommer ha vår praktik. Vi kom hit i förrgår efter en fyra timmar lång minibussfärd med 17 etiopier. Det var häftigt att komma ut från storstaden, se landbygden, naturen, djuren, människorna! När vi kom fram väntade chefen för JeCCDOs kontor i Awassa på oss, Masresha. Han visade oss till ”Betel guest house”, ett väldigt fint rum och inte minst billigt, och tryggt! Skönt att boendebiten löste sig så bra! Han körde även runt oss i staden, så vi säkert skulle hitta till kontoret (som ligger max 10 min gång från där vi bor), till affärer och resturanger med internet. Slutligen tog han oss till Lake Awassa! Denna underbara sjö som staden ligger vid. Där satt vi på ett fik och pratade om allt möjligt en bra stund, härligt!

Nu sitter jag, Jennifer och Mimmi (som är här på besök här tills på tisdag) på en restaurang utmed huvudgatan i Awassa, trådlöst internet halleluja! Eller som en på JeCCDO skulle ha sagt “Ohhh My Goosh!” Haha… Känner på mig att jag kommer få en riktigt bra och innehållsrik tid här!

Slut för nu vänner, hörs snart igen!

3 Comments

 1. Mamma skriver:

  Hej, Annie. Pappa här. Kul att höra från dig. Skönt att höra att det har börjat så bra. Här hemma hade vi -5 grader och snö i natt. Ska visst bli varmare till helgen så att snön försvinner. Misstänker att ni inte har problem med det hos er. Jag var på styrelsen ikväll. Åkte direkt från jobbet och kom hem kvart över 10. Håller på att tända i pannan så det finns gott varmvatten till morgonen. Nu dags att sova… Vi hörs!

 2. Anders Isaksson skriver:

  Hej Annie! Denna helgen var det som Birger Borgemo och ungdomsteam från båten Shalom var på besök. Det blev riktigt lyckat så det var synd att du inte var hemma (för du hade ju varit med och planerat det hela). Förstår att ni har mycket spännande och intressant att uppleva där ni är nu. Som jag skrev innan så blev vädret riktigt gott denna helgen med sol och “värme”. Men med era mått mätt är det väl ändå rena istiden misstänker jag. Ha de!

  • Annie skriver:

   Okej! Men vad bra att allt gick fint med den helgen då! :) Ja, här är det bra. Vad har du för mail? Skulle behöva den, för du har inte kvar ueab-mailen va? Kramar, hälsa alla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *