2012-03-11, söndag

2012-03-11, söndag

Nu är det en vecka sedan vi kom hit. Känns… Konstigt! Som om det var länge sedan man lämnade Sverige, samtidigt som allt känns nytt. Hur som helst trivs vi väldigt bra här. Bor mysigt, har snälla vakter vid vårt hem, vi trivs i värmen (förutom att jag brände mig idag, och det är jobbigt att alltid va lite klibbig), och Awassa är fint! 

Idag (söndag) planerade vi (Jag, Mimmi och Jennifer) att gå utmed Lake Awassa, och vi blev inte besvikna. Vi gick precis utmed sjön och kollade på allt fågelliv, människor som fiskade och njöt av lugnet vid vattnet. Härligt att lämna stadslivet för en stund! Vi gick en bra stund, säkert två timmar, ända tills vi kom fram till Haile Hotel. Ett riktigt lyxigt, stort och fint hotel om man säger så… Lever i kontrasternas värld här! Där satt vi ute vid vattnet, kollade på fåglar och njöt. Dit kommer vi säkerligen återvända! Om inte annat för deras toaletter; lyxigt, toapapper, rent, tvål, vatten – himmelriket!

 Sen började vandringen hem igen, segt. Det var väldigt soligt, väldigt varmt, och vi hade väldigt lite vatten och mat i kroppen. Men på något vis kom vi hem, laddade batterierna och ökade på vattennivån i kroppen för att sedan ta oss ut på stan igen där internet och mat hägrade. Dock gick vi lite fel, och när i väl kom fram till Lewi hotel funkade inte våra datorer ihop med deras internet… Men vi fick mat i alla fall! Gott! Senare på kvällen tog vi oss till ”Old Lewi” som ligger väldigt nära där vi bor. Deras avokado- och mango-juicer är farligt goda! Kommer med all säkerhet bli stammisar där!

I går kände vi oss vita. Nu känner vi oss fläckvis vita, fläckvis röda… Förhoppningsvis kan vi ändå få en något mer jämn och brunare färg på våra ljusa kroppar. Hade varit skönt om folk inte blev bländade precis hela tiden, haha! Men vi jobbar på det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *