2012-03-18

2012-03-18

Denna helg har varit underbar! I lördags, som ni redan vet, var vi på Haile Resort. Idag vinkade vi av Mimmi som skulle tillbaks till Addis efter 10 dagar här. Tråkigt att hon inte är kvar, varit ett bra gäng vi tre! Efter det strosade jag och Jennifer neråt staden på storgatan (den som finns här på bild i bloggen) kollade på lite affärer, och fortsatte neråt till Lake Awassa. Benen går liksom av automatik dit om man har en dag ledig.

Där gick vi ett tag utmed, drack lite pepsi, kollade på fåglar, tog lite kort och njöt. Rätt som det var stötte vi på ett gäng vita personer, hm, tänkte vi, de ser svenska ut! Och mycket riktigt, det visade sig att ca hälften av dem var svenska men hela gänget pluggade på Karolinska och var på studieresa med infektionssjukdomar i fokus. Trevligt att prata lite svenska med några andra, kände mycket samhörighet, även om man inte kände dem. Lustigt det där…

I och med att vi var på Haile igår bestämde vi oss för att gå till Lewi Resort idag. Det ligger åt andra hållet om sjön kan man säga. När vi väl kom fram kände vi att vi var ganska hungriga och beställde in mat som visade sig vara väldigt god! Ett väldigt störande och oroande moment var dock de oerhört fräcka och glupska aporna som härjade där. Hu vad rädda vi var för att bli av med pommes mm, liksom andra omkring oss hade blivit. Men jag satt med kniven i högsta hugg, och stampade i marken så fort de ens kollade åt vårt bord. Så vi klarade oss! Sammanfattningsvis har vi haft en väldigt lugn och skön dag (trots läskiga apor).

Dagen avslutades med en liten tvättstund ute på trappen, avokadojuice på stammishaket Old Lewi och sist filmen ”My Idiot Brother”. En film som verkligen kan rekommenderas – rolig, fin med bra budskap om äkthet och att vilja allas väl.  Känns väldigt aktuellt just nu i min situation!

Hade gärna lagt upp bilder…. Men tillgången på snabbt internet på veckorna är knappa! Sorry :/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *