Ordet

Ordet

Hittade ett urklipp på datorn i ett anteckningsdokument för någon vecka sedan. Vet inte vart ifrån, men troligen ett bibelord från tidningen Dagen: ”Var och en som fruktar Herren får veta vilken väg han skall välja. Kommentar: Att frukta Herren måste väl vara att verkligen på allvar bry sig om vad Han vill. Det kräver ett aktivt sökande efter vad som är Guds goda vilja. Men det ger också resultat, enligt löftet. Sakta kan en insikt om Guds väg växa fram.”

Trots att vi inte vet Guds vilja kommer var och en som fruktar honom få insikt i vilken väg han eller hon ska ta, och vad Gud har i tanken åt oss. Alltså, så skönt att få den vissheten om att framtiden kommer lösa sig, bara den läggs i Guds händer. Även om man kanske vet det sen innan är det så lätt att förmänskliga detta, lägga för stort ansvar på en själv. Om och om igen måste jag påminna mig om att jag måste lägga mitt liv i Guds händer!

1 Comment

  1. Lisa Samuelsson skriver:

    Så sant, så sant! Vi behöver påminnas om och om igen! Tack att du påminde mig nu också :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *