Betel Guest House

Betel Guest House

Vet inte om jag har berättat om hur vi bor? Tror jag inte har det… I alla fall, vi bor på ett guest house som heter Betel, där finns det cirka tio rum och en uteplats. Vi har en liten soffa med tillhörande bord, vilket blivit vår mathörna. Vi har en ganska stor garderob, men bara med hängmöjligheter, och eftersom vi inte har några galgar utnyttjar vi inte det utrymmet nämnvärt. Toa och dusch är ok, men eftersom det inte finns något duschdraperi och duschmunstyckets strålar pekar åt alla håll blir det väldigt blött överallt. Men många gånger behöver vi inte oroa oss för det. Varannan dag (eller oftare) tar vattnet slut. Så blött på golvet har vi inte alltid precis. Sen går strömmen också emellanåt. ”African living” som det kanske kallas. Men vi klagar inte, vi har varmvattenberedare, så när det finns vatten har vi varmvatten, och när strömmen finns har vi lampor om det skulle vara mörkt. Vi trivs trots allt väldigt bra i vårt lilla rum!

En annan positiv sak är att det känns väldigt säkert att bo här. Vakter som håller koll på grindarna, och upplyst utanför dörren på natten. En av vakterna förresten, Botocha, är väldigt trevlig. Han kan lite engelska, vilket han praktiserar på oss titt som tätt. Skämtar med oss och frågar om allt är bra. Säger att vi måste gå och äta på kvällen innan det blir för sent eller om han tror det blir regn – omtänksam!  Vi trivs bra här, så skönt att känna det!

(Men ibland är det mindre kul att vara vattenlösa, som igår kväll när vi varit utan vatten mer eller mindre i 1- 1 ½ dygn. Men vi klagar inte. Och förresten, vi såg vår första kackerlacka igår.)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *