Att känna sig som “Nilla”

Att känna sig som “Nilla”

Ett konstigt fenomen är att många föräldrar här, så fort de får se oss, säger till deras barn (oftast inte äldre än några år) att säga ”you, you!” och hälsa i hand på oss. Känner mig lite som Nilla i ”Nicke och Nilla”, eller annan valfri barnkändis, som föräldrarna vill visa upp sina barn för. Detta för att de sedan ska kunna berätta det för sina respektive och sina vänner när de kommer hem. Men inte mig emot. Etiopiska barn är verkligen hur söta som helst! Och trots att vissa av barnen ser helt vettskrämt på oss och blir framputtade av föräldern, sträcker de fram en liten hand för att hälsa ordentligt. Andra skriker, som på beställning av föräldrarna, ”You, you, YOU!”, hälsar i hand och ser överlyckliga ut. ÄNTLIGEN fick de träffa på en såndär ”Ferenjiii” – en VIT och utländsk människa.

Kul att man endast genom sitt utseende kan göra någons dag. Gäller bara att inte bli för besviken när man kommer hem. Denna uppmärksamhet lär ju inte hålla i sig…?

6 Comments

 1. Marianne Andersson skriver:

  Hej Annie. Läser med intresse din blogg. Skönt att höra att du är bättre. Behöver lite av din värme. Här är bitande kallt. Ingen “sommar” denna påsk inte. Gunilla o Magnus kommer ner plus Magnus föräldrar. Ska bli kul.Jag har påsklov denna v.. Är riktigt skönt. Åker inte till Torpet i år. Som du säkert vet är Karin i indien.Hon mår bra o väntas tillbaka d d 12april. 1v till sen har du varit borta halva tiden. Vad fort det går. Ha det bra Bertil hälsar. Många kramar från Marianne.

  • Annie skriver:

   Kul att ni läser :) Ja, idag hade vi också lite “kyla” har regnat två nätter i rad och luften är fuktigare och kallare på förmiddagen. Hade nog kanske knappt 20 grader, hade på långtröja! Hoppas ni får en härlig påskvecka, hälsa alla så gott från mig! Kramar

 2. Flingan skriver:

  Du gör mig glad varje gång jag ser dig, puss :)

 3. Hanna skriver:

  Tråkigt att höra att du varit sjuk, men skönt att det är bättre! Så kul att läsa annars vad du hittar på, låter spännande att gå på möte! :) Här hemma är det mesta sig likt, fullt upp med examensarbete och imorn börjar praktik på infektionskliniken på Ryhov :) Väntar på att få se fler kort! ;) Ha det så bra vännen, ta hand om dig!! Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *