Internationell familjegudstjänst

Internationell familjegudstjänst

Nu (1/4 söndag) har vi precis kommit tillbaks efter en internationell familjegudstjänst, vilken var belägen på ”Norway resort”, en plats där norska missionärer byggt upp ett center eller liknande, precis nere vid lake Awassa, jättefint där! Maria tog med oss dit med barnen. Alla som har en annan nationalitet, så som hjälparbetare eller missionärer, som bor i Awassa med omnejd brukar samlas för att umgås och ha gudstjänst varannan söndag eftermiddag. Det var ett härligt gäng som vi träffade! Många olika länder, så som Sverige, Norge, Danmark, USA, Canada, Tyskland mm, var representerade i samlingen och många med etiopiska respektive. Idag är det palmsöndagen, och liksom vi brukar i Sverige var det familjegudstjänst. Barnen övade in några sånger lite snabbt innan mötet utanför och tågade in med palmblad. Och ja, självklart hade de ÄKTA palmblad. Lite skillnad från ens egna erfarenheter av detta, då de var i plast eller av andra kvistar.

Sedan höll en dansk missionär i äkta flanellograf-visning med Jesus, åsnan och åskådare för oss: ”Och så sa Han till lärjungarna att hämta en åsna på gatan, visst kan man inte bara göra så här, med de åsnorna som finns här på gatorna?” Ja, märktes tydligt återigen att vi inte befann oss i Sverige. Vilka barn hade fattat det på samma vis som dessa vilka ser åsnor varje dag?

Efteråt tog en kvinna från USA över och samlade alla barnen, hon hade nämligen gömt massa påskägg utomhus runt huset som barnen fick leta efter! (Kommer sakna det på lördag, leta ägg hemma i trädgården J) Men för oss andra var det fika uppdukat, till och med glass fanns att få – gott! Pratade med både norrmän, danskar, norsk/etiopier mm. Spännande med så många olika nationaliteter, och kul att få prata lite! Vi fick skjuts på hemvägen, av en etiopier som är gift med en norska. Haha, fem barn satt i baksätet – och pratade norska, danska och svenska med varandra, lät lite roligt!

En väldigt trevlig eftermiddag, ser fram emot att komma dit fler gånger!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *