En lägesuppdatering

En lägesuppdatering

Allt är bra med oss här i Awassa! Denna vecka har verkligen bara svischat förbi, men vi har hunnit med ganska mycket ändå tycker jag. Det har regnat i stort sett varje natt och vissa dagar även på eftermiddagen och på kvällen. Så nu är allt mycket mera fuktigt och ja, blött. Det är lite småkyligt på nätterna och vissa förmiddagar, men annars är det lika varmt, om än inte varmare på dagarna.

I måndags var vi på kontoret och skrev på uppsatsen, ingen dag som man minns så där värst mycket. I tisdags däremot undervisade vi engelska på ABE-school, level 3 med lärarinnan Aster. Hon är verkligen jättesöt och snäll! Men kanske inte så kunnig i engelska, vilket är lite dumt eftersom hon undervisar i det. Men snäll är hon och det funkar bra att undervisa ihop med henne.

På onsdagen var det dags för undervisning på förskolan, vilket vi missade förra veckan då vi var lite halvsjuka. Men nu fick vi äntligen träffa alla söta ungar igen. Helt galet är det när man kommer till skolan och alla verkligen rusar mot en, skriker och tävlar om ens händer. Alla vill hälsa i hand på ”teacher”/”ferenjii”! Det funkade faktiskt ganska bra med den lite äldre klassen första lektionen, de är riktigt duktiga och kan ganska mycket för att bara vara sex år. På rasten var det fullt upp med att lyssna på när de sjöng olika sånger, både på engelska och amarinja samtidigt som de slet i våra armar. Den andra lektionen var vi bara åskådare, eftersom de var yngre och för att läraren nog kände att han inte ville släppa ansvaret till oss. Ja, men vi hade kul ändå, kollade på alla söta barn som busade, krånglade och somnade sittandes.

På ABE-school var vi även i torsdags, och då ritade vi mer, och lät barnen vara med och dra streck mellan ord och bilder. Det var uppskattat, och nästan alla ville komma fram till tavlan, vilket vi andra gånger fått kämpa med, så det kändes positivt! Därefter gick vi till förskolan, där även vårt trädgårdsland är. Vi blev återigen ”attackerade” av barnen som då hade rast. Engelskaläraren kom och räddade oss så vi kunde ta oss in till ”demonstration plot” där vår lilla odling finns. Det var kul att komma dit och se att det hade vuxit! Vi luckrade lite så som man bör och fotade lite. Ja, här nedanför ser ni även de andra landen, container garden där man planterar i gamla däck och säckar mm.

[slideshow]

På eftermiddagen, efter lite kontorstid, blev vi upphämtade av Solomon. Det var en av de vi träffade på mötet i söndags. Då hade han lovat oss en rundvisning av den high-school och bibelskolan han jobbar på. Sagt och gjort hörde han av sig och så bestämdes detta. Kul att få se lite nya platser och arbeten. Det var en stor skola med många olika byggnader, internat mm. Slutligen åkte vi upp, ovanför skolan, där Solomon och hans familj bodde i ett litet fint hus. Där blev vi bjudna på kanelbullar och ananas av Nora (norska/etiopiska), hans fru. De hade en lite urgullig bebis på 6 månader som skrattade och log konstant mot oss. Längesedan jag såg en så genomglad unge! Efter ett tag kom även den danska kvinnan som vi träffade i söndags med hennes dotter, och helt plötsligt var allt ett enda virr varr av danska, svenska, engelska och amarinja. En väldigt trevlig, annorlunda och härlig torsdagseftermiddag!

Idag, fredag, har vi varit på kontoret, skrivit på uppsatsen mm. Inte något speciellt har hänt tror jag. Ser fram emot helgen – ska försöka fira lite påsk här, även om den etiopiska påsken (ortodoxa) inte är förrän nästa vecka. Får se vad vi hittar på!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *