Bale National Park

Bale National Park

Hej alla! Nu är jag tillbaks från en långhelg i Bale!! Jag och fyra andra från klassen åkte tillsammans med vår chaufför i fredags middag från Awassa till Goba, Bale. Tyvärr (!) kunde inte Jennifer följa med. :( Sånt är väl livet antar jag, tråkigt hur som. Vi som kom iväg hade en riktigt bra helg, svårt att veta hur man ska börja berätta om den. Jag har inte hunnit redigera och fixa alla bilder som jag tänkt, så det kommer lite längre fram i veckan. Men tänkte ändå bjuda på några smakprov!

Första natten låg jag däckad på hotellrummet. Eller, ja däckad var jag väl inte, sprang fram och tillbaks mellan sängen och toan… Trodde aldrig jag skulle orka med dagen efter (lördag). Men, det gick! Så jag följde med resten av gänget till Etiopiens näst högsta berg på drygt 4400 möh! Högt och väääldigt kallt var det – måste varit minusgrader. Höjden märktes också av i öronen… Sen såg vi några “Red fox” – fast de är egentligen vargar. Finns bara i Etiopien tror jag.

Dagen efter blev det hästridning! Hjälpes, att jag vågade ge mig på detta äventyr, fattar inte riktigt det! Ni som känner mig vet att jag inte ridit många gånger i livet, typ tre gånger. En av dem kastades jag av… Men, som tur var blev vi ledda av tålmodiga och tåliga etiopier, annars hade det aldrig gått. Det var endast Mimmi som var hästvan och klarade sig själv, så var väldigt spännande för oss alla! 4,5 timmar på hästryggen gjorde sig påmint efteråt kan man säga! Men det var helt klart värt det, så häftigt att rida i den naturen, komma nära djuren, tänja på sina gränser lite – haha! (Min häst var dock väldigt seg. Så seg att min hjälpande etiopier drog den hela turen. Haha!!)

 

4 Comments

  1. Flingan skriver:

    Vad liten häst, är inte som Tages hästar ;) Riktigt häftig natur, önska jag var där med dig, puss

  2. Syster skriver:

    Häftig natur! Snygg syster på bilderna också! :) Hoppas du har det bra! vi saknar dig masssssooor kraaam!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *