Onsdag

Onsdag

Idag har det varit en flängig dag kan man nog säga, mer än vad vi är vana vid i alla fall. Den började med lite engelskaundervisning på förskolan/pre-school. Alltid lika söta barn! Dock fick vi veta genom en intervju Jennifer gjorde idag att i stort sett alla barnen de har är hemlösa och/eller föräldralösa. Om inte annat är de väldigt fattiga. Det blir så mycket mer verkligt när man lär känna barnen och vet vad de möjligen har för bakgrund. Många av dem är sjuka, inte fått vaccinationer, äter dåligt och har väldigt slitna kläder. Inte konstigt att många av dem är trötta, gnälliga, ofokuserade på lektionerna (som för övrigt är alldeles för långa och opedagogiska för vilken 5-6 åring som helst, även om läraren bara vill dem väl).

Efter en rast med konstant klängande i armarna och bus så var vi med på den andra engelskalektionen med de minsta – alla var så trötta och somnade titt som tätt. Men, när de började sjunga lite sånger till avslutning som de brukar, då vaknade de till och skrek för full hals haha!

Sedan blev det lite tonfisk-lunch (gott!) och mot kontoret. Skriva lite på uppsatsen och Jennifer gjorde en intervju, som sagt, med en som jobbar på kontoret. Därefter åkte vi till en klinik som Maria tipsat om, för att kolla upp våra magar. En rysk kvinna som driver det. Det var ett trevligt litet ställe, och efteråt blev vi bjudna på kaffe (ethiopian style) i ett av mottagningsrummen. Alltså – kliniken bestod av en innegård och lite olika rum och skrymslen. Den ryska kvinnan var väldigt trevlig och vi stannade en stund för att prata.

Därefter åkte vi till stan och gick lite i affärer, åt supergod (!) tonfisk-pizza på ett för oss nytt ställe, handlade lite mat och gick hem. Ja, så var den ”intensiva” dag slut, väskan är även packad för en tur till staden Debre Zeit. Där ska vi tillbringa helgen, hos vännerna Frida och Sarah. Ska bli kul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *