Helgen som passerat

Helgen som passerat

Denna helg har varit innehållsrik och trevlig! I fredags åkte vi tidigt på morgonen (typ lite efter 8) mot Debre Zeit, där Frida och Sarah har sin praktik. Att åka buss här är en upplevelse i sig. Inte så att det finns tidtabeller precis, nej, här åker bussen när den är full med folk, inte förr! Så efter ca 40 minuters väntan åkte vi från busstationen i Awassa mot vårt mål. Efter en trång och lång färd (som bara blev trängre och trängre ju längre vi åkte eftersom de plockade upp folk titt som tätt utmed vägen) kom vi fram runt halv två-tiden. Dock var det något förkylda vänner i kom till, men vi var förvarnade J Kul att se hur de hade det, kolla in stan och två av de sju kratersjöar de har i omgivningen. Vid en av kratersjöarna fanns det ett hotell med en konstutställning med många fina etiopisk-inspirerade målningar. Kunde inte hålla oss från dem, så alla fyra kom hem med var sin målning. Roligt att ha som minne!

Frida och Sarah har sin praktik på samma organisation som jag och Jennifer är på, JeCCDO. I Debre Zeit har de ett helt ”compound”, med gästrum, andra slags lokaler och en stor yta med ”demonstration plots”. Det var intressant att se alla olika grödor och frukter, så som papaya-, mango-, avokado- och bananträd, och för oss vanliga grönsaker så som kål, lök mm. Ja, det var en givande helg, om än tiden gick för snabbt. Vi kom fredag middag och åkte hem söndag morgon. Men mycket intryck ändå! Ser redan fram emot den kommande helgen – då kommer nämligen de till oss. Ska bli kul!

2 Comments

  1. Mamma skriver:

    Hej alltid roligt att läsa om era äventyr, rolig tolk, kunde ni hålla er för skratt? Skönt det gick bra med liftningen i helgen.. Titta i almanackan så förstår du att vi har vår nu, med allt som det innebär, massor av fågelsång, blå och vita sippor, varierad väderlek, så kallat aprilväder..Ikväll övar “Vårkören” Vintern rasat.. Glad såsom fågeln.. du vet.. Glöm inte bort att sjunga dom på måndag, då är det Valborgsmässoafton! Majblommorna i år förresten är silvergrå o vinröda, köpte några av Erik vår granne.(Nu öser regnet ner här oxå!!) Kram på er, ta hand om varann!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *