2012-04-30

2012-04-30

Den gångna helgen har varit väldigt innehållsrik och trevlig! Vi har nämligen haft besök av Sarah och Frida. De kom i fredags kväll, och åkte hem nu i morse. I lördags åkte vi till Haile – lugnt och skönt som vanligt. Vi hade ett ”hippo-safari” (flodhäst). Tog en kort tur med en båt som åkte ut till en flodhäst-familj som tydligen bodde i vassen en bit bort utmed sjön. Häftiga djur alltså! Dock kunde vi inte åka så nära då han som körde båten sa ”This is a hippo family. They are SO very dangerous, they attack the boat.” Så vi kände att det var bra med lite avstånd till de ”små” djuren… Efter lite häng på Haile åkte vi tillbaks till centrum där vi shoppade loss i typ alla souveniraffärer som staden har att erbjuda. Väldigt kul och givande! Som ni ser på en av bilderna var det väldigt trångt att åka Badjadj (de är avsedda för tre pers, inte fyra)… Jag satt längst in i den, efter ett tag upptäckte jag att ”dörren” endast var ett skynke och lite rep. Och jag som lutat mig mot det. Men jag ramlade inte ut. Skönt.

Första halvan av söndagen tillbringades mest på en hård träbänk tillsammans med Frida och tolken Efraim. Behöver kanske inte förklara att vi var på gudstjänst! I cirka 4 timmar… Men då inkluderades ett bröllop på ca 40 min på slutet. Det var väldigt kul (och annorlunda) att vara med på ett etiopiskt pingstbröllop! Något varma, trötta och hungriga åkte vi till Lewi Resort där vi mötte upp Jennifer och Sarah – gott med mat, luft och svalka (det började nämligen ösregna och blåsa, som tur var satt vi inne och åt). Vi tog en långpromenad hem, eftersom det inte var bad- och solväder som vi hade planerat. På väg hem var det minst fem bilkorteger med brudpar, gäster, videomän som filmar bak på bilflak och fotografer. Det märks att fastan är över och festerna är här! Väl hemma softade vi mest, åt lite på Lewi och kollade på Kopps till slut i vår säng. Trevligt alltså, trots avsaknaden av solande och badande.

Idag har vi varit på kontoret, skrivit på uppsatsen. Sen var vi och såg till vår lilla odling efter lunch – det växer mycket nu när det är regnperiod!

1 Comment

  1. Mamma skriver:

    Äntligen, ett blogginlägg! det känns som om det var längesen. det är så roligt att läsa, titta på bilder.. ja du förstår… saknar dej. Måste vara härligt med regnperiod, om det nu är så, jag tänker ju inte så mycket just nu på de som vill bli bruna,..Kul att ni fått se lite av Etiopiens fauna, det räckte väl att se “huvena” på hippo familjen? De var nog inte så “hippi” ..! Häftigt med Bröllop, så vackra! Lägesrapport fr Smedstorp, allt lugnt, bara Elin hemma, hon solar ihop med matteläxa, o så är det ju veden…, trädgården, roligt att gräva o plantera som du vet, men allt ska ju hända på några lediga dar. En jättetrevlig vårfest i går med massor av folk, traditionsenligt program, men eftersom Uv firade 50 år var det ju lite extra roligt program efter fikat, bildspel o sketcher mm och som sagt fullsatt kyrka. Våfflor i eftermiddag enl tradition, tills med Lunds studentsångare på Tv.! Skönt att ni mår bra, KRAMAR oss få härhemma!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *