Barnen

Barnen

Alltså. Behöver jag säga att barnen här i Etiopien är s j u k t söta?! Idag (onsdag) var vi på pre-school och undervisade lite engelska. Men mest kramade vi, kramade händer, skrattade och mös med de söta ungarna. Blev smått kaos när vi tog fram kamerorna. Men det var det värt – se bara på de underbara bilderna här nedanför! Dessa barn har inte möjlighet att gå i den vanliga skolan, de flesta bor på gatan, är föräldralösa eller barnhemsbarn. Gör ont i hjärtat att veta att de har det så dåligt ställt ”hemma”, hur ont skulle det inte då göra att verkligen få se hur de bor och lever utanför skolan… Vill knappt tänka på det.

Känns bra att få ge lite kärlek till dem på rasten, visa att man gillar dem och dela ut lite kramar (och få pussar tillbaks). Kanske inte lär dem så mycket engelska, men kanske uppmuntrar dem till att fortsätta lära sig saker, visa att man bryr sig om dem. Kommer med all säkerhet sakna dem när jag lämnar Awassa. Rår inte för det, men inte många barn som är sötare än små etiopiska söt-ungar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *