Nära slutet…

Nära slutet…

Ja, konstigt och sorgligt, men sant. Snart lämnar vi Etiopien (lördag natt), och ännu snarare lämnar vi Awassa (i morgon!!). Med allt vad det innebär; nya och nära vänner, söta och allt för busiga barn, vackra platser, kontoret med personal, mysiga Misrak kebele, Lewi hotel med deras mat och trevliga personal, jobbiga men användbara badjadjer, fattigdomen, alla människor på gatan. Kommer bli jobbigt, konstigt, i vissa fall skönt men mest tråkigt att lämna allt detta.

Kanske särskilt tråkigt att lämna Bezawit – en tjej som vi träffat några gånger som bor nära oss. En oerhört begåvad och duktig tolvårig tjej som har stora drömmar och viljan att förändra sin livssituation. Det är svårt att beskriva henne, så mogen och smart. Tacksam och glad för att kunna umgås med oss och prata engelska. Känns så bra att kunna ge henne lite böcker på engelska, skor som ändå skulle lämnas och lite peppande ord. Det är bara så jobbigt att säga hejdå när man vet att man troligen inte kommer ses igen (men förhoppningsvis stämmer ej det).

Sen har vi ju ”Apotekaren”, ”Tidningskillen”, ”Chefen på Lewi”, ”Vår servitör” (som numer har ett namn – Samuel), Betel-gänget, barnen och lärarna på skolorna, kontoret-gänget, Maria med familj och alla andra vänner vi fått… Alla utan inbördes ordning. Ja, det är väl bara att acceptera, försöka hålla kontakten med de man kan och vara tacksam för tiden vi fått här!

Förklaring till bilderna:
Jag med Bezawit, kvinnor som är med i syprojekt som drivs av pastorsfrun i pingstkyrkan, killarna vid affären som alltid är så mysiga, barnen på pre-school (SÅ söta), en ”hjord” med barn som sprang till oss på vägen i Misrak, Gertrud med sina kompisar i Misrak, Stora rondellen med ortodoxa kyrkan i bakgrunden. Japp. Das was alles! På återhörande och seende i troligen Sverige!!

3 Comments

 1. Karin Ingeborg skriver:

  Fina bilder! fint beskrivet!
  “lider” lite med dig… livet är ofta så. nya möten och avsked om vartannat. kan slita rätt bra.
  men det som det fått betyda just den perioden är ovärderligt.
  glad du haft det så bra. var bara beredd på en omställning i Sverige och att det kommer ta en del tid att smälta allt.. kramkram

 2. Marianne Andersson skriver:

  Härliga Bilder. skönt att höra o se att du har haft det bra. Ska bli kul att ses igen. väkommen hem,
  Kram Marianne

 3. Mamma skriver:

  Jag håller med föregående talare! Svårt med alla dessa avsked. Mötas och skiljas….det är inte lättare med långa avstånd. Förstår att du har med en hel del i “bagaget” ska bli såå kul att höra dej berätta om…allt! Kan bara önska lycka till på långa resan, va rädda om er! Välkommen hem!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *