No ‘poo

Det här med No ‘poo (No Shampoo) tänkte jag skriva lite om nu. Hösten 2011 började jag intressera mig av mer naturlig hårvård och testade balsam-metoden (tvätta håret med balsam istället för schampo). Det funkade faktiskt riktigt bra! Nackdelen jag upplevde var att det tog längre tid att tvätta håret och att det gick åt ganska mycket balsam, men egentligen väger fördelarna tyngre än nackdelarna. Håret mådde helt enkelt mycket bättre, blev lockigare och behövde inte tvättas lika ofta. Men.. Jag är nog lite för bekväm för det kanske, gäller att hitta ett passande balsam för håret med. Därför har jag testat lite olika typer av metoder för att tvätta håret. Men mer om det en annan gång.

No ‘poo, för mig, handlar inte bara om att undvika schampo (det gör jag ju faktiskt inte riktigt), utan att använda naturliga och ekologiska produkter och råvaror till kropp och hår för både mitt och naturens bästa. För att smörja på mig produkter fulla av “skit” är inte något alternativ för mig längre. (Tips: läs Badskumt eller se Underkastelsen, det väcker flera tankeställare.) Mycket av det vi kletar, smörjer och löddrar på oss tar huden upp i kroppen på väldigt kort tid. I Badskumt står det att i de vanligaste produkterna finns det upp till 7000 ämnen. Även om alla kanske inte är direkt farliga vet man inte vad som händer när de blandas… Det finns otroligt mycket att skriva i detta ämne, men jag stannar nog här just nu i alla fall. :)

Framöver kommer jag visa upp lite av de produkter jag har här hemma i badrumsskåpet, och kylskåpet (!). Kanske kan det inspirera någon av er till att testa att använda naturliga och ekologiska skönhetsprodukter för att både du och naturen ska må bättre, hoppas det!

Vad har du för relation till No ‘poo?

no pooText från BodyBazar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *