Vackra skrumpna äpplen

Vackra skrumpna äpplen

DSC_0322 (800x536)

DSC_0318 (800x536)

Det utlovade resultatet av äppeltorkningen som gjordes igår kommer nu! Det tog sin lilla tid (för den otålige) men gott blev det i alla fall. Efter fyra timmar hade de två nedersta lagren äpplen torkat klart nästan helt, men översta var långt ifrån färdigtorkade (en faktor kan vara att jag lät skalet var kvar på dem och så var de tjockare). Därför tog jag bort de som var klara och satte de översta längst ner. Efter sex timmar var alla inte riktigt torkade, men så gott som. Tänker också att värmen når de lägsta först, så en rotation under tiden är nog bra.

Det är ett bra alternativ till infrysning, det behåller nyttigheterna i frukten eftersom det endast är 70 grader i torken, smakerna behålls och så går det snabbare och smidigare än att lufttorka. Kommer ha det som gott snacks, kanske som thé-smaksättning eller till kräm. Allt som allt är jag väldigt nöjd med min apparat, kommer säkert till användning många gånger framöver!

Och visst är även skrumpna äpplen vackra?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *