Tvätta ansiktet (med aska)

Tvätta ansiktet (med aska)

Jag använder väldigt få produkter när det kommer till att rengöra ansiktet. På morgonen inga alls, bara vatten. Då tvättar jag inte bort hudens naturliga fetter som skyddar och smörjer, och särskilt smutsig blir man ju inte av att sova… På kvällen är det är egentligen bara den lilla bruna saken, African Black Soap, som jag använder främst. När jag har en mascara som sitter lite bättre så tar jag till AnneMarie Börlind Cleansing gel som är en bra produkt rent allmänt och mellan varven testar jag också Maria Åkerbergs Cleansing, som är oljigare och mer återfuktande (bra på vintertorr hud).

DSC_0104 (800x536)

African Black Soap är en ekologisk och rättvisemärkt (!) tvål som innehåller kokosolja, sheasmör, kakaoaska och vatten. Ja, låter kanske lite udda… Men bra den är! Använt tvålen nästan dagligen i ett år och har mycket finare hud än innan. Den rengör väldigt bra och motverkar acne och liknande hudbesvär. Efter tvätten kan det vara skönt med någon droppe återfuktande olja i ansiktet, eftersom den kan vara något uttorkande, med då blir det perfa!

Eftersom tvålen blir väldigt mjuk i kontakt med vatten är det bäst att skära av en liten bit som kan ligga framme och sen förvara resten inplastad i badrumsskåpet. Då håller den länge, som ni ser på bilderna! Mer tips och läsning om tvålen finns på Bodybazar, där jag även köpte min.

Ut med 15 kemikaliestinna produkter och in med en, eventuellt två, rena ekologiska. Det mår huden, kroppen, naturen, plånboken och övrig omgivning absolut bäst av!

DSC_0099 (800x536)

 

(Här kan du läsa om tvålen jag använder till kroppen och nästa gång handlar det om vad jag smörjer på ansiktet.)

3 Comments

 1. […] Här, här och här kan ni läsa de förra inläggen om vilka hud- och hårprodukter jag använder regelbundet. Liksom om sursköljen med äppelcidervinäger. […]

 2. Lisa Vestergård skriver:

  Hej Annie!
  Nu har jag efter inspiration från dig också köpt en african black soap från maryfly. Nu undrar jag hur du förvarar den bit som du använder dagligen? Och hur du förvarar den biten du sparar?
  Kul att läsa om dina tips om rengöring av både dig själv och ert hem, har själv börjat använda mer människovänliga produkter senaste året.
  Hälsa Tomas!

  • annieelise skriver:

   Hej! Vad roligt att du blivit inspirerad! :) hoppas du är nöjd med tvålen. Den biten som sparas har jag i pappret som var om den när jag köpte tvålen, men det går också bra i en plastpåse eller tätslutande burk t ex. Den jag använder dagligen ligger framme på tvålkoppen. Bara den får möjlighet att torka emellan gångerna är det bra. :) hälsa du med! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *