Smörja ansiktet

Fortsättning följer på vad jag använder till kropp och hår… Hoppas att jag kan inspirera er till att använda mer ekologiska och naturliga produkter! Nu skriver jag bara kort kort om varje produkt, men så får ni en inblick i alla fall. Fråga gärna om det är något som verkar intressant att höra mer om.

Till ansiktet använder jag lite olika produkter för att tillföra fukt och fett, beroende på vad som behövs. Till exempel är aloe vera väldigt bra att blanda i “shooting facial cream” från Weleda om extra fukt behövs, i ansiktsmasker, eller bara som den är. Weledas ansiktskräm för känslig hud använder jag nästan dagligen, men nu på vintern är den lite “klen” för mitt ansikte som blir torrare nu i kylan. “Skin food” är en vårdande allroundkräm som är bra till mycket torra hudpartier.

“Body oil, Pure Goddess” är egentligen en kroppsolja, ja faktiskt, men är också riktigt bra till ansiktet innan läggdags (efter tvätt med African Black Soap t ex). Doftar gott och lyxigt och en riktigt bra olja! Orcanics by Sara har också ansiktsoljor, som jag testat på och jag tycker de balanserar huden väldigt bra. Testa!

Den gula smörjan är en ringblomssalva från Gotland, bra för känslig hud och t ex mot eksem och används här hemma både i ansiktet och på händerna. Ytterligare oljor som inte finns med på bilden men som jag smörjer med ibland är mandelolja och kokosolja, som också de är rena produkter som vårdar huden. Så enkelt men så bra!

DSC_0109 (800x536)

2 Comments

  1. […] Här, här och här kan ni läsa de förra inläggen om vilka hud- och hårprodukter jag använder regelbundet. Liksom om sursköljen med äppelcidervinäger. […]

  2. […] Här, här och här kan ni läsa de förra inläggen om vilka hud- och hårprodukter jag använder regelbundet. Liksom om sursköljen med äppelcidervinäger. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *