Blixtinsamling till flyktingar

Blixtinsamling till flyktingar

I helgen fick jag en viktig lapp. Där stod det att ca 160 flyktingar från Syrien har kommit till närområdet och är i akut behov av varma kläder, vagnar, pulkor mm. Det är för mig ofattbart svårt för mig att ens tänka mig in i deras situation. Flytt sitt hem, kanske delar av familjen finns kvar hemma, oro för sitt liv, sitt land. Jag är så tacksam de gånger jag hör om platser som låter dessa människor få en plats att komma till, där det är säkert och tryggt. Jag hoppas att alla de som inte välkomnar dessa behövande, snart (nu!) ska förstå att det är människor, som du och jag, som flytt för att få fortsätta leva. Inte för att utnyttja Sveriges skattesystem, sno våra jobb, bostäder, eller föra in kriminalitet. Nej, de flyr för sina liv.

Om du vill bidra med med kläder mm, lämna plastkassar med detta i foajén i Allianskyrkan i Bottnaryd senast på torsdag. Det är Röda Korset i Norra Mo som står för insamlingen. Jag är säker på att det finns minst ett par vantar/sockar/skor eller en varm jacka hos de flesta av oss som max används en gång per år, är för liten eller överflödig. Skänk den till någon som behöver det så mycket bättre än du!

DSC_0372 (800x536)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *