Ukraina i mitt hjärta

Ukraina i mitt hjärta

Ni som känner mig vet att jag har en särskild relation till Ukraina. Det började i samband med projektarbetet i trean på gymnasiet, då jag och min vän Hanna åkte på hjälpresa till Ukraina i buss. Det gav mersmak och nu har jag besökt landet ett antal gånger efter det. Efter gymnasiet ville vi jobba som volontärer, och kom i kontakt med Boas och Mirjam Adolphi, som driver “Vännernas hus” i byn Piski, några mil utanför Kiev. Där fanns till och lekte med barnen som bodde där, lagade mat och hjälpte till. Det var verkligen en berikande tid i mitt liv! (Här finns vår blogg om den tiden)

IMG_0889

IMG_1598Tre av de härliga, busiga barnen som behövde så mycket kärlek!

Som ni säkert inte kunnat undgå så är det mycket och kraftiga oroligheter i landet, med centrum i Kiev. Det innebär svårigheter för många och de sedan tidigare hårt utsatta drabbas än värre. För att få en inblick i landet kan ni besöka Barnens Ambassad, som är den svenska plattformen för Adolphis arbete i Ukraina. Där ges det glimtar från deras arbete för att göra livet värt att leva för många barn och familjer i Piski och Kiev. Följ gärna bloggen och sätt in pengar för att stödja arbetet – som verkligen gör skillnad! Jag har sett många barns liv förändras genom arbetet och medarbetarna gör verkligen ett fantastiskt jobb.  

Just nu finns det en kvinna, Anja, som är i akut behov av stöd ekonomiskt, hon behöver sjukhusvård och pengar för det behövs, annars ingen vård. Och ju mer pengar man har – ju bättre vård får man. Sjukt rakt igenom. Korruption borde verkligen inte få finnas. Om du vill stödja henne direkt, läs detta!

IMG_0832Den vackra kyrkan i Piski.

2 Comments

  1. Olga skriver:

    Kära Annie, tack så mycket för att bry sig om Ukraina och särskilt om barn, som måste vara så varmt och omtänksamt. Ja, nu fallit på hårda tider i vårt land. Men vi tror på det bästa.

    • annieelise skriver:

      Ja, det ligger varmt om hjärtat! Ja, så hemskt. Hoppas på att det löser sig utan krig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *