Fula bananer

Fula bananer

Har du glömt av en banan någon gång, så den blivit brun, och sedan slängt den? Den tiden är numer förbi. Jag köpte dem fula och bruna igår till halva priset. Perfekt, tänkte jag, nu blir det massa glass och smoothie! Idag skivade jag ner dem, tog bort skadade delar och frös in i småpåsar. Sen är det bara att ta fram, mixa, och vips så har man supergod glass! Smidigare och nyttigare än så blir det knappt… När bananer började importeras till Sverige gjorde man reklam för just sådana här; och sa att de är som bäst när de är brunprickiga i skalet. I och med att de är mogna, så blir de också mycket godare och sötare. Och så minskas ju matsvinnet också när vi tar tillvara på alla fula bananer. 

DSC_0023 (800x614)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *