Bröd och Borsjtj

Bröd och Borsjtj

Idag blev det dinkelbröd och borsjtj till middag, gott! Jag bakade efter detta receptet, men bytte ut ca 6 dl dinkelsikt mot dinkel fullkorn. Förra gången använde jag en brödform, eftersom det står att man ska fösa degen ner i en form, men det misstaget gör jag inte om… Tydligen menas en långpanna, så nu blev det ett bättre resultat. Gott och saftigt bröd!

DSC_0136 (800x693)

Borsjtj åt jag många gånger i Ukraina när jag bodde där, så någon gång då och då är det gott att åter igen färda smaklökarna till öst. Jag följde receptet i Vår Kokbok, men slängde med några potatisar med, precis som på Vännernas Hus. Klimatsmart och god mat, som är god året runt. Till hösten hoppas jag att det blir en helt egenodlad borsjts! 

DSC_0138 (800x589)

2 Comments

  1. Olga skriver:

    Vilken fin borsjtj får du! Så var jag när jag vill minnas Sverige laga min favorit kanelbulle. Ledsen för min dåliga svenska. ;)

    • annieelise skriver:

      Tack! Ja, den blev faktiskt ganska god :) Du får baka kanelbullar hos dig! Du är bra på Svenska, kul att du läser och kommenterar här! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *