Äppelbullar

Äppelbullar

När Clara skrev på sin blogg att hon hade bakat äppelbullar i helgen blev jag också sugen på det. Ytterligare en faktor var att saffransbullarna med mandelmassa blev så goda i julas, så nu blev det mandelmassa i en annan tappning. Så igår blev det av ett rejält bullbak, nämligen både semlor och äppelbullar med mandelmassa, äpplen och kanel.

Jag gjorde en vanlig vetedeg från Vår Kokbok, och gjorde snäckor med tidigare nämnd fyllning. Såhär gjorde jag: först hyvlade jag över smör på den utkavlade degen sedan rev jag 3 äpplen grovt och strödde över. Därefter rev jag mandelmassa direkt över den kavlade degen och tillslut pudrade jag över kanel och socker. Jag hade inte exakta mängder, utan höftade lite… Sedan rullade jag ihop degen och skar i bitar. Efter det fortsatte jag som vanligt med en jäsning till, äggpensling och pärlsocker på. In i ugnen, klart – och garanterat gott!

DSC_0146 (628x800)

DSC_0150 (800x513)

DSC_0152 (800x620)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *