Äppelcidervinäger i håret

Äppelcidervinäger i håret

Under en längre tid har jag varit väldigt torr i hårbottnen, flagat och kliat en del. När jag började med Nopoo började jag även med surskölj med äppelcidervinäger. På grund av lathet och doften (enligt min make) har jag inte sköljt med det på länge. Men efter endast två sköljar den senaste veckan mår min hårbotten mycket bättre! Efter håret tvättats blir det lätt basiskt, äppelcidervinäger är surt och stabiliserar då pH-balansen i håret och hårbottnen. Det ger också glans, mjukar upp håret och lugnar hårbottnen. Det enda negativa är doften, som visserligen försvinner efter håret torkat… Men jag står ut med det i alla fall! Andra alternativ som jag inte provat, men som troligen funkar lika bra är annat surt, så som citron, askorbinsyra, vinäger mm. 

Såhär gör jag: tvättar håret som vanligt, därefter häller jag upp ca en matsked äppelcidervinäger i ett litermått. Sedan fyller jag upp med kallt/svalt vatten och häller det sakta över nedböjt huvud, så hela håret och hårbottnen sköljs. Efteråt ska man inte skölja igenom håret med vatten, utan sen är allt klart!

För att vara extra snäll mot håret, torka med en mikrofiberhandduk eller handduk av typ linne, och var försiktig när du borstar, då slits inte håret och blir lättare att reda ut om man har problem med det.

DSC_0543 (800x546)

5 Comments

  1. […] ni läsa de förra inläggen om vilka hud- och hårprodukter jag använder regelbundet. Liksom om sursköljen med […]

  2. Jag kör numera bara citronvatten, funkar fint och en slipper kommentarer om vinägerlukten ;)

  3. […] av en vän att testa att skölja håret med rosmarinvatten efter tvätt, som ett komplement till äppelcidervinägersköljen. Rosmarin har många bra fördelar för både kropp och sinne. Doften ger en stärkande upplyftande […]

  4. […] Efter de flesta av tvättmetoderna mår håret bäst av en så kallad surskölj. Det innebär att man efter en basisk tvätt (t ex schampotvål, rasullera och bikarbonat) behöver balansera pH-värdet med något surare. Personligen tycker jag äppelcidervinäger är kanon. Andra tycker det luktar för starkt och föredrar citronsaft istället. Det fungerar lite som balsam efter tvätten, gör håret glasigt, lättare att reda ut och kan i många fall hjälpa mot en kliande och irriterad hårbotten. Här finns info om hur du gör. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *