På håret

Igår skrev jag om hur jag tar hand om håret efter det tvättats, nu tänkte jag skriva lite kort om vad jag tvättar det med. Jag tänkte återkomma med lite generella tips kring hårtvätt, eftersom jag testat både balsammetoden och andra metoder utan schampo. Men nu blir det de naturliga och ekologiska schampon och balsam som jag i nuläget använder.

Nedan till vänster ser ni Shampoo Natural som är ett ekologiskt pulverschampo som blandas med vatten. Den innehåller bland annat tvättnötter (!), Shikakai och Fullers Earth.  Köpt (som mycket annat) på Bodybazar där det också finns mer info om produkten. Jag behöver först tvätta med något annat innan jag använder produkten, eftersom jag inte får håret helt rent med det. Och om jag ska få det rent krävs det ganska mycket pulver. Det är absolut en bra och helt ren produkt som är värd att testas!

Maria Åkerbergs mynta schampo är en ekologisk och svensk produkt som luktar väldigt friskt och gott och är bra mot mjäll och torr hårbotten. Det löddar inte så mycket, men ändå lite, det känns väldigt rent och fint efteråt och är ett bra schampo. Min flaska är köpt på Second chance 4 life i Ängelholm.

John Masters Organics, Zink and Sage, är ett lyxigt schampo som doftar underbart kolaaktigt. Det löddrar inte så mycket första schamponeringen men andra gången löddrar det! Så ett tips är att schamponera med bara lite schampo, men två gånger, då blir det som bäst tror jag. Det är bra mot känslig hårbotten och mot mjäll, och är vårdande. Egentligen är det schampo och balsam i ett, men jag känner ändå att ytterligare balsam behövs i mitt hår som kan vara svårt att reda ut. Köpt på Maryfly Organics.

Santé, Brilliant care, är ett balsam som jag är väldigt nöjd med. Det är vårdande, naturligt, krämigt och doftar gott. Snart är min tub slut, men jag kommer absolut köpa det igen nu snart. Håret blir mycket lättare att reda ut, ger volym och funkar helt enkelt bra i mitt hår. Den här tuben köpte jag också på Maryfly Orcanics.

DSC_0539 (800x609)

Härhär och här kan ni läsa de förra inläggen om vilka hud- och hårprodukter jag använder regelbundet. Liksom om sursköljen med äppelcidervinäger.

4 Comments

  1. […] det inte så stor roll. Efter jag sköljt ur rågmjölstvätten använder jag en liten klick med balsam, eftersom jag upplever att håret annars blir lite strävt. När jag orkar sköljer jag även med […]

  2. Emelie skriver:

    Shampoot från Maria Åkerberg, vilket av det är det du har? I ett annat inlägg skrev du om Shampoo mentha och nu är det en annan för kropp och hår. Det är olika produkter. Använder du båda? Är ny på det här :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *