Naturligt smink

Naturligt smink

Förra veckan fick jag en fråga om tips på ekologiskt/naturligt smink. Här kommer en kort beskrivning av vad jag använder. Jag är verkligen inte någon expert på området, kan ganska lite egentligen, men tänkte skriva lite kort om det jag använder och vad jag tycker om det. Kanske kan inspirera någon till lite mer miljö- och människovänligt smink! Jag går inte in på det nu (kanske en annan gång), men hua vad det finns mycket dåligheter i det vi glatt kletar på våra kroppar och ansikten!

Till bas, rouge, ögonbryn och ögonskugga, liksom penslar, använder jag produkter från märket TiKei. Det är ett Helsingborgsbaserat företag som tillverkar smink från grunden, det är naturligt smink tillverkat på mineraler. Det är inte certifierat som Ecocert eller liknande, men vad jag förstått är det inga konstigheter i innehållet ändå. Det är ett bra, prisvärt och svenskproducerat märke som är värt att testa! Jag har både primer, finishing viel (puder) och vanlig foundation. Till vardags använder jag bara foundation, som jag tycker sitter och fungerar bra alldeles själv också. Den ger en jämnare hudton och ja, är bra helt enkelt. Första gången jag beställde blev det en nyans för ljus, kan ju vara lite klurigt att beställa via internet, men ge det ett försök, finns bra guider på hemsidan. Dessutom kan man beställa prover i ett paketpris, och kan på så vis testa olika nyanser hemma. Det är verkligen värt att testa, man får verkligen mycket smink för pengarna, det räcker hur länge som helst! En annan väldigt bra sak med naturligt/ekologiskt smink är att det inte täpper till huden, irriterar den eller ger andra negativa effekter, huden mår helt enkelt bättre!

När det gäller mascara har jag två olika som jag alternerar mellan; Green Pride Volume från UNE och Lotus. Den sistnämnda sitter väldigt bra, är ganska “torr”, dyrare men bättre. Green Pride är en lite blötare mascara som sitter ganska bra, men tål inte väta så bra. En bra vardagsmascara som är lätt att tvätta bort. Jag rekommenderar att testa båda. Säger jag som endast testat dessa och inte har något att jämföra med. Men ja, testa dem, de är bra!

DSC_0411 (800x593)
Foundation: C4, Rouge: Adore, Ögonskugga: Boysenberry, Mascaror: Lotus och Green Pride UNE. 

Sen finns det en hel värld av naturligt/ekologiskt smink, så läs på, beställ och testa er fram. På t ex Naturligt Snygg finns det otaliga recensioner på både smink och naturlig hud- och hårvård. Tips om ni vill läsa mer om olika produkter! Och fråga gärna om jag var otydlig eller kortfattad om något som kanske skulle vara intressant att veta mer om.

4 Comments

 1. Helena skriver:

  Vardagsmascara som är lätt att tvätta bort, låter fantastiskt!:) Jag brukar stundtals likna en panda när min ska tvättas bort..:p

 2. Jess skriver:

  Hej! Hittade till dig via EkoDeko och tänkte att jag ska tipsa vidare. Junesabstracts.blogg.se skriver om no poo smink och ger många bra tips på bra sminkprodukter :)

  Själv använder jag Maria Åkerbergs mascara, bra och smidig att tvätta bort! Ha en fin helg. Kram

  • annieelise skriver:

   Hej och välkommen hit! Ja, den bloggen har jag läst endel och tycker den är jättebra!
   Ok, den har jag inte testat, tänkte köpa en ny nu nästa v så då får jag passa på att testa den! Tack för tips :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *