Pasteller och vårgrönt

Pasteller och vårgrönt

Nu är det vårigt även inomhus! Förra veckan hittade jag en pastellig duk på Erikshjälpen för endast 25 kr, som passade fint på köksbordet. Tulpanbuketten fick sällskap av lite björkris som stått inne några veckor, blev så fint med det vårgröna och pastelligt rosa!

DSC_0016 (800x588)

Nu har ärtskotten skjutit i luften! De växer så det knakar, och goda är de också, som späda ärtskidor. Perfekt att lägga på mackan eller ha i salladen. Enkelt är det också, även den mest tafatta odlaren fixar lite ärtskott. Ta och lägg gula ärtor i blöt under natten, skölj dem och häll av vattnet. Peta ner dem i lite jord, vattna, vänta. Glöm inte att hålla jorden fuktig. Efter ca två veckor kan du sedan skörda goda ärtskott!

DSC_0038 (800x605)

2 Comments

  1. Jenny skriver:

    Ärtskotten såg smarriga ut. Kanske måste peta ner några ärtor i jorden. Om jag hittar nån plats i nått fönster. Börjar ju bli rätt fullt med andra sådder nu :)

    • annieelise skriver:

      Ja, de är goda, smakar milt av ärta. :) Ja, det är ju det! Vi har inte kommit så långt än, bor i zon 4-5, men snart så ska vi också börja så! Ska bli så kul :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *