Smoothie med spirulina

Smoothie med spirulina

Oftast drar jag mig lite för att göra smoothie, tycker det blir mycket disk, går åt så många olika ingredienser och så. Men egentligen är det ju inte alls sant. Disk, javisst, men man får slänga i vad man har hemma, ofta blir det väldigt gott och framförallt nyttigt.

Förra veckan köpte jag hem en paket med Spirulina, som är en alger fullproppad med vitaminer, mineraler och massa (60-70 %) protein. Det effektiviserar kroppens insulin och stärker immunförsvaret, och är virushämmande. Det intensivt mörkgröna pulvret innehåller inte helt otippat också klorofyll, vilket har en renande effekt på kroppen från tungmetaller, kemikalier och annat läskigt. Och detta var bara lite av dess egenskaper. Ja, låter smått otroligt, men sen är ju naturen otroligt bra och förunderligt skapad också…

DSC_0082 (800x611)

Idag ville jag testa att göra smoothie med spirulina, eftersom det är det godaste (?) sättet att få i sig det. För man kan även dricka det utblandat i vatten, men det smakar väldigt… Grönt! Till dagens smoothie mixade jag ihop:

– 1 banan
– ca 2 dl röda vinbär
– ca 1 cm färsk ingefära
– 1 tsk Spirulina
– ca 1 dl havreyoughurt
– ca 1 dl vatten (eller kanske lite mindre)
– ca 2 msk citronsaft
– ca 1 msk honung

Det blev en riktigt god, läskande och mindre vacker blandning. Men smaken väger upp utseendet! Det blev en förvånansvärt god smak faktiskt. Den kommer jag absolut göra om, och smidigt var det ju också. En bidragande orsak till de röda vinbären är att jag har en del i frysen, eftersom vi har ca 10 stora buskar på tomten, och så är det ju så gott och syrligt!

DSC_0078 (800x579)

När jag hade gjort smoothien kom jag på att jag glömt slänga i några ärtskott som jag tidigare tänkt, det fick bli ett vackert tilltugg istället.

 

1 Comment

  1. […] För ett tag sedan gjorde jag en ansiktsmask med Spirulina, som jag tänkte skriva lite kort om nu. Den sägs vara återfuktande och bra för huden eftersom det innehåller massa protein och antioxidanter som är särskilt bra till ”mogen” hud. Alger fullproppade med superbra saker helt enkelt. Jag har redan skrivit lite om Spirulina här. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *