Första sådden!

Första sådden!

Nu har vi äntligen börjat så! Idag har vi sått kryddväxter, som till exempel mejram, oregano, timjan och citronmeliss. Sen så pillade jag ner godji-fröer i små torvblock. Det ska verkligen bli spännande om vi lyckas fixa våra egna godjibär!

DSC_0102 (800x564)

DSC_0111 (800x698)

En smart sak som Tomas kom på idag var att använda gamla plastlådor från cocktailtomater att så i. De har lock med hål i, hål i botten, genomskinliga, lagom stora och gratis – perfekta miniväxthus! Så om ni är lika lata som oss med att skicka iväg plaståtervinningen och om ni köper sådana förpackningar, testa att så i dem. Vi är inga storkonsumenter av tomater, ändå hittade vi typ 6 förpackningar i förrådet. Får nog ta och rensa här hemma lite tror jag…

DSC_0127 (800x536)

Det mesta av kryddorna ska planteras ut, men de små terrakottakrukorna tänkte vi ha inne på köksbänken. Lådan och krukorna är en perfekt present till oss från en fin vän. Tänk vad fint det kommer bli på bänken, fullt med färska kryddor!

4 Comments

  1. Anna skriver:

    Mina gojibär-plantor har redan kommit upp, ska bli spännande att se vad det blir av dem :)

  2. Olga skriver:

    Jag planterade också plantor igår. Och använda plastlådor som säljer ägg. Så vi har liknande idéer. )) Hur är dina växter nu? Redan gro?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *