Bäddad vitlök

Bäddad vitlök

Nu blir det mycket trädgårdrelaterat här i bloggen, men det är ju så kul när det börjar bli vår och man ser att det växer! I höstas började Tomas gräva 6 stycken djupbäddar i vårt grönsaksland. Tänkte skriva lite mer om djupbäddar en annan gång, eftersom det finns många fördelar med att odla just så. I en fjärdedel av en djupbädd satte vi i höstas vitlöksklyftor, som nu tittat upp lite! Man kan säga att vitlöken har en inbyggd termometer som känner av när det börjar bli vår, och i vitlökens fall börjar den växa när det endast är tre grader varmt i jorden. Därför kan man med fördel sätta den på hösten eftersom den då kommer igång tidigare och så blir det större och finare skörd. Lovar att inte uppdatera om varje grönsak som växer någon centimeter. Men de där allra första, känns liksom tvunget att visa upp.

DSC_0193 (674x800)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *