Rengöra ugnen miljövänligt

Rengöra ugnen miljövänligt

När solens strålar flödar in genom husets fönster, och särskilt kökets, ser man vissa brister i städningen… Det visar sig då att den mörka årstiden trots allt har några fördelar, att slippa städa så grundligt är en. Därför blev det bland annat en ugnsrengöring idag på förmiddagen. Jag gnuggade ugnen med mycket såpa och lite vatten, satte på den på 125 grader i ca 10-15 min. Sen stängde jag av den, lät den svalna lite och torkade ur den med lite vatten. Ugnsluckan har ju en tendens att bli prickig och särskild svår att få ren, men efter att ha skrapat med rakbladet som annars brukar rengöra spishällen blev luckan ren och fin! Skippa giftig ugnsrengöring, såpa funkar minst lika bra och är så mycket mer miljövänligt!

DSC_0217 (800x657)

DSC_0222 (800x604)
I väntan på att få skrubba! Skippar det färdiga resultatet. Det är en ren ugn liksom…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *