Fixa gardinerna hemma

Fixa gardinerna hemma

För några veckor sedan fyndade jag ett par gardiner på second hand som jag tänkte sy om till kappor istället för längder och hänga i de två köksfönstren vi har. Jag var väldigt trött på domherregardinerna sen julas, så utan att ta mig till närmsta symaskin (grannhuset) hängde jag upp längderna i ena köksfönstret så länge.

Men nu kan jag sy gardiner, och annat, utan att ens lämna huset! I helgen fick jag nämligen en symaskin som ändå skulle slängas. Den är fullt brukbar, och knappt gammal, med andra ord helt perfekt! För visst går det inte att slänga saker som funkar, och som man verkligen behöver? Nu ska jag bara lära mig sy någorlunda vettigt och det problemet får jag ta itu med till veckan.

DSC_0226 (800x717)
Köksgardinen som enligt vissa ser ut som en kökshandduk. Här ser ni även avståndet till grannen med symaskinen.  

2 Comments

  1. Madeleine skriver:

    Vilken vacker gardin. Jag själv hittade en symaskin i soporna när jag var i Karlskrona. Hade jag inte varit där bara på besök hade jag nog tagit hem den och försökt fixa till den, då det var en overlock.

    • annieelise skriver:

      Tack! Såg sen att de är från Indiska ursprungligen. Ett fynd för 40 kronor :) Oj, vilket fynd! Synd du inte hade möjlighet att ta med den och försöka fixa den…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *