Andra sådden och lite omskolning

Igår skolade vi om en del av det vi tidigare sått, mestadels örter. Godjiförerna sattes ju från början i små torvcylindrar, och det smidiga med dem är att man bara sätter ner dem i en ny, lite större kruka där de får mer plats att växa på. Smidigt och snällt för de små sköra plantorna.

DSC_0515 (800x613)

Sen sådde vi som sagt lite nytt. Till exempel några olika sorters blomsterfröer; Röd solhatt, Riddarsporre, Eldblomma och Ageratum. De ska sen planteras ut i rabatterna på husets framsida. Tror det kommer bli väldigt fint!  Vi började också lite smått med att så några av alla våra grönsaksfröer; paprika, purjolök, majs och broccoli.

Tomas hade sedan innan ett plåtbäck med en liten kant på som är perfekt att sätta odlingskrukorna och byttorna på, så slipper vi många små fat och att tänka på att inte skvätta utanför med vatten. Dessutom får vi plats med mycket mer än om vi hade haft fönsterbräden (vilket troligen ska upp inom den närmsta framtiden..) Nu har det mesta fått flytta upp på bläcket i vårt gästrum. Där få det växa ostört, ljust och inte för varmt. Perfekt!

DSC_0526 (800x570)
Man tager vad man haver, tur vi inte slängt ut alla flyttkartonger från förrådet än ;)

2 Comments

  1. Tänk att jag hittade hit! Tror att jag hittat rätt i alla fall? Tror du lämnade en kommentar hos mig om vinylhandskar men när jag klickade på dig kommer jag inte till dig utan till en “konstig” sida…. Så googlade jag lite och hamnade här.
    Så härligt det ser ut med allt det där som gror, sååå jag längtar efter att ha de där härliga tomaterna hängande på plantorna i väntan på att bli uppätna.
    Ha en fin helg!/Annelie

    • annieelise skriver:

      Hej! Du har kommit rätt! :) välkommen! Ja, det är så härligt att äntligen få lite ljusare dagar nu och så börja så och se det växa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *