Griffeltavlan och att göra om till nygammalt

Griffeltavlan och att göra om till nygammalt

Nu är jag back on track, efter en intensiv jobbhelg! Tänkte börja veckan med att visa er min fina nygamla tavla som ska hänga i hallen så småningom. Jag köpte tavlan med den lite trumpne (?) farbrorn på för ett bra tag sen. Eftersom jag har lite svårt att “förstöra” saker, eller snarare göra om gammalt till nytt, har farbrorn fått vara kvar bakom glaset en längre tid. Att göra om gamla saker borde jag bli bättre på, men oftast är det kantstötta, gamla, mer värt i mina ögon än det övermålade och nygamla. Det svåra kanske är att dra gränsen, att se vad som kan göras om till det bättre, och förstå värdet i det som är original.

Tillbaks till griffeltavlan och mitt försök till att göra om gammalt till nygammalt. Jag började helt enkelt med att skära bort papptejpen på baksidan, bända upp stiften och ta ut pappskivan, fotot och glasrutan ur ramen. Därefter målade jag den hårda pappskivan med griffeltavlefärg, jag tror det blev 4 lager till sist, men hade nog räckt med 3. Sedan fick det såklart torka ordentligt och sen monterade jag den målade pappskivan i ramen. Det behövdes med andra ord bara färg, en tavla och en pensel. Smidigt!

DSC_0242 (800x587)

DSC_0241 (800x650)

DSC_0244 (800x599) (2)   DSC_0630 (800x553)Tavlan fick helt klart ett lyft, med små och enkla medel kan man förändra mycket! Nu kommer den förhoppningsvis glädja i hallen med att välkomna gäster mer än att gömmas i förrådet med en gammal farbror som just säger ingenting.

 

2 Comments

  1. Madeleine skriver:

    Vad fin den blev. Jag vill också göra en griffeltavla, men i modell större. Tar lite tid innan man hittar rätt, men det får göra det!

    • annieelise skriver:

      Tack! :) I köket har jag en större. Jag måttbeställde en Mdf-skiva på byggvaruhus, målade med magnetfärg och sedan griffeltavlefärg. Smidigt faktiskt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *