Rosmarinskölj till håret

För ett tag sedan fick jag ett tips av en vän att testa att skölja håret med rosmarinvatten efter tvätt, som ett komplement till äppelcidervinägersköljen. Rosmarin har många bra fördelar för både kropp och sinne. Doften ger en stärkande upplyftande verkan på sinnet, ökar koncentrationsförmågan och dämpar nervositet och spänningar. Den har använts förr till både luftrenare på sjukhus och som skabbmedel. Rosmarin är en klassisk ört till hårvård och stimulerar blodcirkulationen och därmed hårtillväxten. Eterisk olja av rosmarin är effektiv mot huvudlöss och förebygger även hårbottenproblem så som mjäll, seborré och fett hår. Läs massa mer om rosmarin här.

Nu till sköljen. Koka upp ca 6 dl vatten och häll över en tesil med 1 tsk torkad eller 2 tsk färsk rosmarin. Låt det dra ett tag, tills det svalnat/kallnat. Efter hårtvätt så hälls rosmarinvattnet över hela håret, med fokus på hårbottnen. Massera lite lätt och torka sedan håret. Alltså ska man inte skölja håret med vatten efteråt.

Håret blev glansigt och fint efteråt, och helhetskänslan var bra. På längre sikt hoppas jag att min hårbotten kommer må bättre och jag kommer nog varva denna skölj med äppelcidervinägersköljen som också är kanon för min hårbotten och för håret. Om du får lite rosmarinskölj över, använd det som ansiktsvatten efter du tvättat ansiktet – lika bra för ansikte som hår!

DSC_0822 (542x800)

2 Comments

  1. Vad härligt det låter med rosmarinskölj! Jag tycker sursköljen luktar just lite surt så det här ska jag testa. Tar du sursköljen först och rosmarinsköljen sen, eller bara rosmarinskölj?

    Ida

    • annieelise skriver:

      Jag tar bara rosmarinskölj i så fall, brukar altinera mellan surskölj och rosmarin. Testa, blir bra resultat :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *