Herr och fru Trana

Herr och fru Trana

Under några veckors tid har vi haft ett tran-par hemma på åkrarna kring gården. De är så fina, ståtliga och stora! Tänk att de flyger ända från bland annat Kina och Etiopien till oss, varje år! Otroligt. Idag smög sig en av dem (herr eller fru?) ända fram till tomten. Det var då jag önskade jag hade ett bättre kameraobjektiv, men en halvbra bild fick jag till på den ståtliga fågeln i alla fall.

DSC_0136 (654x800)När jag inte spanat på fåglar har jag idag varit ute och rensat landet, bakat bröd och tagit in lite björkris. Jag kom nämligen på att vi inte har så mycket påskpynt i vår ägo. Så igår började jag göra några små pompom-bollar att hänga i riset, och så köpte jag så små och söta kycklingar på Ö&B – där de redan nu säljer ut påskpynt för halva priset – tips! Vet att vi hade sådana små ulliga kycklingar hemma förr, lovar att visa dem senare en annan dag.. För nu blir det snart blir det jobb, men först lite pompom-makeri och Veronica Mars.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *