Post påsk

Såhär i snart post påsk-tider, så tror jag att jag inte är ensam om att vara trött på sötsaker. För mig grundar det sig i smågodis och kakor hemma, men framförallt är den stora boven det gigantiska påskägget på jobbet. Eftersom jag jobbat nu i dagarna tre med kontinuerliga blodsockerdippar (som sig bör en påskhelg med mycket jobb) har dipparna blivit till höga toppar efter en tur till påskägget. Det kanske kan förklara varför jag inte varit så sugen på mat vid lunchtid.

Nu är det därför dags för lite sockerminskning, kanske inte ett totalt stopp, men i alla fall ett sockerintag under kontrollerade former. Är det månne fler som känner så? I så fall får ni ta del av en smoothie/glass som stillar sötsuget på ett mer nyttigt och hälsosamt sätt. Piggar upp gjorde den med, med syrlighet och full av c-vitamin! Gör såhär: mixa 1 banan, ca 2 dl röda vinbär, citronjuice, någon tsk mixade rönnbär, lite nyponpulver och ev en msk honung. Tillsätt valfri yoghurt/mjölk om det önskas rinnigare.

DSC_0137 (800x621)

Efter ett tag blev dock glass/smoothien något för syrlig för min smak, så kom jag på att jag köpt ekologiska Strödadlar! Det finns främst (?) att köpa i jönköpingstrakten och kommer från Persgården på Visingsö. Supergott att strössla på visade det sig, sötar naturligt och rikt på kalium. Som godisströssel – fast gott och nyttigt på samma gång! Kan inte bli mycket bättre.

DSC_0144 (800x599)

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *