Typ chokladbollar

Här kommer ett till tips på sockerfritt godis som är kanongott – och smidigt! Jag hittade receptet på Våra oköttsliga lustar. Perfekt om man är sugen på något gott – morgon/middag/kväll eller däremellan.

Mixa ca 30 urkärnade dadlar i matberedare eller liknande.  Tillsätt 1/2 dl kakao och mixa ihop det lite till. Om man vill (såklart vill man) kan man smaksätta med skal från en ekologisk apelsin och med några droppar och mintolja. Till sist, blanda i ca 1 1/2 dl grovt hackade valnötter. Om man vill ha smeten lösare kan man tillsätta honung eller mer kakao om man vill ha den fastare/torrare, men tänk på att smeten ska vara ganska kladdig. Rulla smeten till små bollar lite snabbt och rulla dem sedan i lite kakao (det går inte åt så mycket). Förvara dem i kylen, de som blir över…

DSC_0180 (800x536)

5 Comments

 1. Anders Isaksson skriver:

  Kanongott kan jag intyga. Minskade på antalet under annandagen eftermiddag.

  • annieelise skriver:

   Finns fortfarande kvar i kylen! Bara att hälsa på och så kanske du kan få några i samband med husfix ;)

 2. Vad mycket gott du gör och visar! Chokladbollarna, strödadlarna, omeletten… Mums!

  • annieelise skriver:

   Roligt att du tycker det! Dock har jag “missat” att visa allt skräpgodis som fortfarande finns kvar sen påsken. Men det är ju sånt bloggare gör, glömmer att visa sådant ;)

 3. […] Till henne och oss andra har jag gjort chokladbollar/tryfflar som vi tagit med hit till Torpet. Här hittar ni receptet på dem. Supergoda även om man annars äter socker och perfekt godis till dagens alla […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *