Senapskula

Senapskula

Vi har planerat att så senapsfrön för att kunna göra vår egna senap till jul – vilket såklart kräver sin senapskula. Som tur har vi inte hunnit köpa en nyproducerad, för i helgen köpte vi en med tillhörande keramikfat på Strandhems loppis! Undrar hur många gånger gjutjärnskulan använts, och vem som ätit senapen som malts? Ja, det lär jag aldrig få reda på! Men en sak som är säker är att det kommer allt ta lite tid innan vi fått till den rätta knycken i rullningen. Men det ger sig nog! Var tvungen att testa med lite svartpeppar, men ja, kanske är annorlunda med senap sen.

Och visst är väl duken fin? Även det ett av fynden – fem kronor billig handtryckt duk! Visserligen med någon liten fläck, men då passar den desto bättre att ha på köksbordet till vardags, och vem vill inte äta frukost på denna skönhet?!

DSC_0072 (800x568)

DSC_0077 (800x536)

2 Comments

  1. Maria skriver:

    Jag visste inte ens att det fanns senapskulor! Vad är finessen med dem? Går det inte att typ mortla?

    • annieelise skriver:

      Nej, knappt jag heller, kanske är mer vanligt i Skåne t ex. Tror det blir mer effektivt om man använder kulan och rullar sönder kornen än om man mortlar den. Vet inte.. Upp till bevis efter skörd ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *