World Fair Trade Day

World Fair Trade Day

Visste ni att det är Fairtrade-dagen idag? Väl värt att uppmärksamma! Att handla rättvisemärk är nämligen en sjukt bra grej. För visst är det svårt (omöjligt?) att veta hur personerna som producerat varan man köper verkligen har fått skäligt betalt under bra förhållanden? I de flesta fall av mycket vi köper har personerna bakom varan inte fått alls vad de förtjänar. Särskilt är klädindustrin väldigt smutsig, både ur miljösynpunkt och för de som jobbar med det. Därför tänkte jag tipsa om att man till och med idag kan köpa Faritrademärkta kläder med 25 % rabatt på www.bymyoutfit.com! Typiskt bra grej, för er och mig som måste förändra sina klädinköp…

Ett annat tips för er som vill köpa mer rättvisa varor är att rikta in siktet på just kaffe, te, kakao, choklad och bananer. Varor som verkligen gör en stor skillnad för människors livsvillkor! Läs mer om varför man bör byta till Fairtrade och vad det gör för skillnad på Fairtrade Sveriges hemsida. Tänk att vi, med vad vi konsumerar, kan förändra liv för människor på andra sidan jorden. Det kanske är värt de där extra kronorna som det medför? Det tror jag alla gånger!

DSC_0155 (800x680)

Glad Fairtrade-dag!

 

2 Comments

  1. Matilda skriver:

    Absolut en betydligt nyttigare dag än kladdkakansdag och allt vad handeln hittat på hittills. Hoppas att det gör några fler nyfikna och insatta.
    Glad Fairtrade-dag på dig med :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *