Fotbad med epsomsalt

Efter en intensiv jobbhelg med delade turer och många vändor i korridorerna på äldreboendet där jag jobbar behövde mina fötter lite omsorg. Jag kan inte ens minnas senast jag hade ett fotbad – men nu blev det av i alla fall! Jag hällde i ca en matsked av epsomsalt i en balja sedan fyllde jag upp med riktigt varm vatten. Några droppar Tea Tree-olja fick också vara med i badet liksom någon matsked kokosolja. Det blev en riktigt skön stund och fötterna blev alldeles lena och goa efteråt.

Epsomsalt (eller som det också kallas; bittersalt eller magnesiumsulfat) är kanon att ha i fotbad eftersom det lindrar smärta i leder och muskler. Det gör huden mjukare och tar bort dålig doft, samtidigt som det även är bra mot liktornar, förhårdnader och blåsor på fötterna. Tea Tree-olja tänkte jag skriva lite mer om en annan gång, men kort sagt är denna eteriska olja antiseptisk, bra mot svamp, eksem och bakterier. Också det perfekt för fötter! Kokosoljan fick vara med för att mjuka upp och smörja ordentligt.

Efter badet skrubbade jag lite lätt med en kessa-handske i brist på annat mer “rivigt”. Sen smörjde jag in med det jag hade närmast – Jojobaolja. Om inte Sheasmöret varit på övervåningen hade jag tagit det istället. Latheten slog till helt enkelt. Det får bli nästa gång, för fotbad blir det repris på här hemma vill jag lova!

4 Comments

 1. Marie skriver:

  Vi var och åt söndagsmiddag på Mogården och då såg jag dig svischa förbi :D Din blogg är fortsatt på min topp fem lista :D

  • annieelise skriver:

   Nämen! Haha, där ser man :) Men vad roligt att höra, då blir man bara mer inspirerad till att blogga!

 2. Sara skriver:

  Hittade hit från Bara Anna. Härlig blogg du har, kommer definitivt tillbaka. Och ett nopoo fotbad är precis vad jag behöver! Tack för påminnelsen!

  • annieelise skriver:

   Hej och varmt välkommen hit! Så roligt att höra :) Ja, tänker att ganska många, liksom jag, är måna om sina händer, ansikte och hår – men glömmer sina fötter. Därför är det alltid bra med en påminnelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *