Uppdatering i grönsakslandet

Uppdatering i grönsakslandet

Tänkte bara lite kort uppdatera er om vad som händer här i vårt grönsaksland. Översiktsbilderna är tagna från vårt gästrum. Perfekt att få en överblick över landet såhär, längtar tills det blir grönt och fint också!

DSC_0209 (800x617)

Vi har nu börjat så lite på friland. Morot, palsternacka, haverrot, persiljerot, sallad, sharlottenlök i djupbäddarna och senap på jordplätten nedanför djupbäddarna. Sen har vi också satt lite rödlök i en djupbädd, men mer ska sättas. Vitlöken växer på sen innan. Längst till vänster är pumpa utplanterade.

DSC_0210 (800x627)

I mitten av landet har vi satt några rader med potatis. Det blir fem eller sex sorter i år; Asterix, Mandelpotatis, Sparrispotatis, King Edvard och Rocket. Sen är tanken att vi ska sätta en rad till med King Edvard och eventuellt en halv rad med Princess som vi har kvar sen förra året.

DSC_0211 (800x522)

Längst till vänster är sparrisen planterad, och nu har tre plantor börjat visa sig, så vackra de är! Jordgubbsplantor har fått ett eget litet land jämte sparrisen och kryddlandet börjar ta form. Det händer grejer helt enkelt!

DSC_0181 (553x800)
V
acker lilaskimrande sparris.

2 Comments

  1. Magnus skriver:

    Fint! Ser fram emot besök i sommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *