Nattjästa frallor

Nattjästa frallor

Igår fick jag ett brödinfall. Nu var det faktisk ganska längesedan vi bakade bröd här hemma. Illa. Det som är så gott och så vet man exakt vad det är i. Därför satte jag en deg på jäsning över natten, för att få nybakta frallor till frukost – lyx! Det här receptet har jag hittat hos Julia, och det är det som jag skrivit upp här nere på bilden. Dock modifierade jag lite under tiden. Läs hennes recept först, där står det mer ingående hur man gör. Jag tycker dock att det blev för meckigt att vika degen och sådär, så jag gjorde runda frallor istället, eller så kan man rulla degen i en lång remsa och sedan skära den i lagom stora bitar. Funkar fint det med!

Jag gjorde två satser. Den ena hade jag i siktat dinkel, rågmjöl, lite vetemjöl och solrosfrön. I den andra vetemjöl, lite rågmjöl och hackade valnötter. Supergott!

DSC_0217 (800x653)

DSC_0213 (2) (800x531)

Som ni ser fick jag inte alls ut så många frallor som tänkt, men det varierar ju såklart beroende på hur stora man gör. I receptet jag skrivit ser jag nu att jag missat skriva att degen ska vara ute i rumstemperatur under natten, så nu vet ni det.

Under tiden jag stod och bakade ut frallorna nu på morgonen gick två rådjur, två tranor OCH två gäss ute på åkern med sikt från fönstret. Fick mig dagens naturupplevelse på köpet! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *